Bosch Termotehnică a înregistrat anul trecut o creștere a veniturilor cu patru procente și cu şase procente după ajustările în funcție de cursul de schimb valutar, ajungând la un nivel record de 3,4 miliarde de euro. Bosch Termotehnică a continuat să crească și în prima jumătate a anului 2018, când veniturile din vânzări au crescut cu trei procente și cu şase procente, după ajustările în funcție de cursul de schimb valutar, față de aceeași perioadă a anului trecut.
„În ciuda contextului dificil, Bosch Termotehnică a obținut performanțe excelente în ultimele 18 luni”, a declarat Uwe Glock, președintele diviziei Bosch Termotehnică. „Cheltuielile pentru materii prime și transport au crescut semnificativ și ne-am confruntat cu fluctuații mari ale cursului de schimb valutar. Deși deprecierea unor monede, în special a lirei turcești și a lirei sterline, ne-a generat pierderi de zeci de milioane, am reușit să obținem cele mai mari venituri din istoria companiei noastre în 2017”, a afirmat Glock.
Bine poziționați pentru cele trei mari tendințe în era tranziției energetice
În ultimii zece ani, Bosch Termotehnică a evoluat dintr-un furnizor de produse într-un furnizor internațional de sisteme complete în segmentul HVAC (Încălzire, Ventilație, Aer Condiționat). În drumul său către termotehnologia viitorului, Bosch Termotehnică va continua să se bazeze pe cele trei segmente de activitate: „sisteme de încălzire și managementul energiei pentru clădiri rezidențiale”, „prepararea apei calde menajere” și „sisteme de încălzire și aer condiționat pentru spații comerciale și industriale”. Cele trei mari tendințe din industria sistemelor de încălzire – decarbonizare, digitalizare și descentralizare (mai multă energie electrică generată local) – vor constitui cele mai mari provocări cu care se va confrunta Bosch Termotehnică pe termen lung.
Sistemele cu acumulatori staționari asigură o furnizare mai flexibilă a energiei
Piața pentru sisteme cu acumulatori staționari de înaltă performanță continuă să se dezvolte în mod dinamic, sistemele eficiente de acumulatori stabilizând sursele de energie regenerabilă și compensând decalajul de timp dintre generarea și cererea de energie. Bosch Termotehnică oferă sisteme de stocare a energiei electrice cu o capacitate suficientă atât pentru aplicațiile industriale mai mici, cât și pentru centrale electrice. Sistemele cu acumulatori Bosch sunt prevăzute cu un sistem de răcire sofisticat, care reduce costurile de funcționare și previne uzarea prematură a acumulatorilor. Un astfel de sistem de stocare de mare capacitate este disponibil la centrul Bosch Termotehnică din Wernau. Containerul cu o lungime de 12 m este echipat cu 432 de module de acumulatori care poate furniza energie electrică timp de o săptămână pentru 40 de gospodării cu patru persoane și un consum anual de energie de 3.500 kWh. Sistemul este conectat la rețeaua publică de alimentare cu energie și este încărcat și descărcat pe baza cererii și ofertei de pe piața energetică.
Conectare cu sistemul descentralizat de management al energiei de la Bosch
Prezentat la târgul SHK din Essen în luna martie, noul software de management al energiei Bosch îi ajută pe cei care locuiesc în case inteligente să devină independenți din punct de vedere energetic. Tot mai mulți proprietari de locuințe aleg o soluție ce include o pompă de căldură și un sistem fotovoltaic. Software-ul de management al energiei combină în mod inteligent cele două unități, facilitând astfel utilizarea energiei generate intern și generarea eficientă a căldurii. Software-ul de management al energiei este integrat în Bosch Smart Home–aplicația permite utilizatorilor să controleze toate datele și să își integreze cu ușurință electrocasnicele. Cei care locuiesc în case inteligente își pot reduce costurile cu până la 80 de procente la electricitate datorită controlului digital eficient și energiei solare regenerabile în combinație cu un sistem cu acumulatori.
Instrumentele digitale
În aprilie 2018, compania a lansat o nouă soluție digitală sub forma aplicației EasyContact, care permite dezvoltatorilor să contacteze direct prin telefon specialiștii Bosch Termotehnică. Cu doar trei clicuri, aceștia pot lua legătura simplu și rapid cu departamentul dorit. Mai multe funcții vor fi adăugate pe parcursul anului. De exemplu, dezvoltatorul din industria sistemelor de încălzire va putea utiliza aplicația pentru a trimite direct rapoarte de erori către serviciul de relații cu clienții, astfel încât consultantul tehnic să poată găsi o soluție mult mai repede ca până acum. EasyContact este integrată în instrumentul digital EasyService, ceea ce înseamnă că toate instrumentele digitale referitoare la întreținerea și punerea în funcțiune a sistemelor de încălzire sunt combinate într-o singură aplicație. Avantaje: control îmbunătățit, acces mai rapid, grad mai mare de satisfacție a clienților.