Faptul că automatizarea proceselor industriale poate contribui la atingerea neutralității climatice a ajuns pe o scenă foarte mare. Din acest motiv, compania de software, COPA-DATA, din Salzburg, a fost invitată la Davos, în cadrul Forumului Economic Mondial, pentru a contribui cu expertiza sa la comitete în calitate de “Inovator global”.
Stefan Reuther, membru al consiliului de administrație al companiei de software COPA-DATA din Salzburg, activă la nivel mondial, a participat la reuniunea din acest an a Forumului Economic Mondial de la Davos de la sfârșitul lunii ianuarie. Peste 400 dintre cele mai inovatoare companii de tehnologie din lume se întâlnesc în cadrul comunității Global Innovators Community a World Economic Forum pentru a afla ce contribuție pot avea companiile la rezolvarea provocărilor globale. Participarea se face numai pe bază de invitație.
În calitate de furnizor independent de software, COPA-DATA își sprijină clienții în atingerea obiectivelor de sustenabilitate, pe lângă cele economice. Cuvântul la modă “neutralitate climatică” (“Net Zero”) apare din ce în ce mai des în legătură cu producția (“Net Zero Manufacturing”) și a fost unul dintre principalele subiecte de la WEF în legătură cu care expertiza companiei austriece a fost solicitată.
Stefan Reuther, membru al Consiliului de administrație al COPA-DATA: “Suntem conștienți că putem fi critici față de instituții precum Forumul Economic Mondial.” Problemele lumii nu sunt rezolvate la WEF. Dar acolo primesc atenția de care au nevoie. Am fost invitați de către WEF să ne alăturăm Comunității Global Innovators; Global Innovators este un grup de start-up-uri și întreprinderi mari din întreaga lume care au încredere să contribuie cu abordările și produsele lor inovatoare la rezolvarea provocărilor viitoare care ne afectează pe toți, nu numai în Austria, ci în întreaga lume.
Având în vedere această poziție de plecare, ar fi neglijent să nu aducem pe această scenă tehnologiile inovatoare care pot contribui la o soluție atunci când se prezintă ocazia. Trebuie să ne unim forțele, oricât de diverse și diferite ar părea la suprafață opiniile noastre. Prin urmare, preferăm să ne așezăm la masă împreună cu alte persoane care doresc, de asemenea, să contribuie la creșterea sustenabilității economiei și a societății și să ajute în mod activ la modelarea viitorului, nu ca “reprezentanți ai Austriei”, ci ca întreprinderi și ca oameni care doresc ca lumea să fie un loc mai bun pentru noi toți. Fiecare lucrează la acest lucru în felul său. Aceasta este contribuția noastră.
În afară de sectorul energetic, în producția de bunuri se pot face rapid pași mari spre durabilitate prin automatizarea proceselor. Acest lucru este necesar de urgență, având în vedere că sectoarele de producție la nivel mondial sunt responsabile pentru 20 % din emisiile de carbon și consumă 54 % din resursele energetice ale lumii. (sursa: Reducerea amprentei de carbon a industriei prelucrătoare prin schimbul de date | World Economic Forum – weforum.org)