Pe măsură ce lumile mecanismelor și ale conectivității sistemelor devin mai apropiate soluțiile Ethernet devin din ce în ce mai importante. Industrial Ethernet a crescut mai repede decât soluțiile tradiționale de fieldbus iar trecerea de la Profibus la Profinet a contribuit la creșterea remarcabilă a numărului de componente Ethernet folosite la mașinile și sistemele de astăzi.
Switchurile Ethernet fac parte din soluția de comunicații industriale economice ale Ethernet. Așa încât aveți o gamă largă de opțiuni atunci când alegeți comutatoarele industriale Ethernet: contează mediul de producție, poziția în infrastructura rețelei și dacă aceste comutatoare trebuie controlate sau nu? Ce cabluri și ce conectori? Datorită gamei noastre largi de comutatoare Ethernet și a inovațiilor introduse Murrelektronik vă dă posibilitatea de a alege comutatoarele potrivite și avantajele diverselor tipuri disponibile.
Controlate sau nu? Care este switchul adecvat aplicației mele?
Switchurile necontrolate, cum ar fi Xeity, Xenterra sau TREE sunt de regulă cele mai economice mijloace de conectare a dispozitivelor Ethernet în rețelele mici și/sau locale. În esență aceste switchuri asigură că fluxul de date Ethernet curge fără piedici. Ca elemente intermediare se adaugă porturi suplimentare la rețea și nu se asigură funcțiile inteligente și nici nu se permite controlul traficului din rețea. În mediile industriale switchurile necontrolate sunt folosite adeseori la rețelele mici.
Switchurile controlate dau posibilități suplimentare în ce privește configurarea porturilor și a dispozitivelor. Acestea preiau funcții importante privind analiza erorilor, diagnosticarea rețelei și mecanismele de redundanță. Aceste switchuri optimizează transmiterea datelor dar fac să crească efortul pentru configurare și astfel costurile totale. Totuși, utilizarea lor în rețea oferă avantaje care asigură un control mai bun, inclusiv accesul de la distanță atunci când este necesar. Switchurile controlate permit prioritizarea ambalajelor, asigurând o prioritate mai ridicată în rețea a datelor care depind de timp. În sfârșit dar nu în cele din urmă, ele pot fi controlate/monitorizate de PLC cu ajutorul unei conexiuni Profinet.
Care sunt beneficiile comutatoarelor Power față de cele Ethernet (PoE)?
Switchurile PoE cum ar fi Murrelektronik’s Tree PoE, constituie un mare pas înainte în reducerea cablajelor și instalațiilor, prin aducerea alimentării și a datelor în același cablu. Switchurile PoE elimină necesitatea de a folosi două cabluri – unul pentru comunicații și celălalt pentru alimentarea cu electricitate a dispozitivelor Ethernet. Datorită convertizorului cu acțiune graduală, comutatoarele PoE pot alimenta scanerele, telefoanele IP, camerele 48VDC și multe alte dispozitive prin circuitul de alimentare de 12/24VDC. Boosterul PoE de la Tree permite sarcini de până la 120W (30W la u port). Un alt avantaj îl constituie faptul că switchurile Tree PoE au cabluri standard RJ45 cu 8 poli.
Ce trebuie să am în vedere atunci când proiectez o rețea?
Problemele cu care se confruntă proiectanții de rețele electrice nu trebuie subestimate. Există multe variabile de luat în seamă în faza de concepere a unei mașini. Factori precum numeroasele dispozitive Ethernet, sarcina din rețea, timpul de răspuns și infrastructura sunt doar câțiva din cei care trebuie luați în considerare. Comutatoarele Murrelektronik (Xelity, Xenterra și Tree; controlabile și necontrolabile, cu protecție IP20- sau IP67) pot fi combinate pentru o soluție accesibilă care elimină gâtuirile și crește randamentul aplicațiilor pe bază de Ethernet.
Cum pot comutatoarele să ajute la simplificarea cablajelor și la reducerea timpului de asamblare?
Switchurile sunt necesare pentru a crește flexibilitatea sistemelor pe bază de Ethernet dar nimeni nu spune că ele trebuie montate în spații închise. Switchurile de grad IP67, cum ar fi Murrelektronik Tree67, sunt o opțiune foarte bună pentru a economisi spațiul din incinte, pentru reducerea costurilor de cablare și reducerea timpilor de punere în funcțiune și depanare. Aceste switchuri care pot fi montate și la 100m distanță de panoul principal, ajută la optimizarea traseelor de cabluri, fără a se afecta flexibilitatea rețelelor. Împreună cu cablurile Ethernet cod D sau cod X ale Murrelektronik, switchurile IP67 constituie soluția perfectă de conectare imediată la orice rețea Ethernet.
Citate:
„Problemele cu care se confruntă proiectele de rețele electrice nu pot fi subestimate. Factori precum numeroasele dispozitive Ethernet, sarcina din rețea, timpul de răspuns și infrastructura, sunt doar câțiva din cei care trebuie luați în considerare.”
„Aveți o gamă largă de opțiuni atunci când alegeți switchurile industriale Ethernet: contează mediul de producție, poziția în infrastructura rețelei și dacă aceste switchuri trebuie controlate sau nu?”
„Switchurile PoE constituie un mare pas înainte în reducerea cablajelor și instalațiilor, prin aducerea alimentării și a datelor în același cablu.”