Strategia companiei germane se va concentra pe îmbunătăţirea şi dezvoltarea viitoarelor sisteme de propulsie, a celor de prevenire a accidentelor, dar şi pe interconectarea sistemelor şi a autovehiculelor în trafic. Reprezentanţii Bosch consideră că viitorul aparţine autovehiculelor electrice, dar costurile ridicate ale acumulatorilor şi autonomia limitată vor duce la o întârziere de cel puţin un deceniu a trecerii la mobilitatea electrică. Bosch consideră conducerea fără accidente ca fiind la fel de importantă ca şi mobilitatea electrică.
Zero accidente rutiere
Inginerii Bosch sunt motivaţi atât de dorinţa de a avea succes pe piaţă, cât mai ales de visul de a veni în sprijinul societăţii – mai ales atunci când vine vorba de protecţia împotriva accidentelor, un aspect cel puţin la fel de important ca protejarea mediului înconjurător. Organizaţia Naţiunilor Unite estimează că numărul anual al persoanelor decedate în urma accidentelor rutiere va creşte până în 2020 la nivel mondial de la 1,3 la 1,9 milioane. Obiectivul declarat ONU este reducerea numărului la 0,9 milioane până la finalul acestui deceniu. La autovehicule, principalul sistem de protecţie este programul electronic de stabilitate ESP – o altă inovaţie Bosch. Obiectivul Bosch pentru viitor este unul ambiţios: o deplasare fără incidente rutiere şi automatizată.
Şoferii electronici şi conducerea automată
Cel de-al treilea domeniu de dezvoltare Bosch este conducerea automată pe autostradă. Acest domeniu de dezvoltare include îmbinarea tempomatului adaptiv cu funcţia de menţinere a benzii de rulare, având ca obiectiv final un pilot pentru conducerea pe autostradă. Bosch preconizează că şoferii electronici vor fi gata de lansarea pe piaţă până la finalul acestei decade.