RULOUL COMPACTOR ATLAS COPCO LP6500, CASTIGATOR LA MANEVRABILITATE

Ruloul compactor LP6500, realizat de compania Atlas Copco, a fost desemnat recent ca fiind cel mai manevrabil produs din clasa lui. Potrivit unui test efectuat de o organizație independentă de inspecție tehnică, LP6500 a fost comparat cu două modele similare cu role duplex de la alți producători și a ieșit pe primul loc. Inspectorii au concluzionat că ruloul compactor LP6500 emite vibrații mai reduse, astfel că poate fi manevrat mai ușor și are un nivel de zgomot mai mic față de modelele asemănătoare, produse de alte companii.

La testul de vibrații, LP6500 a arătat un nivel de vibrații mână-braț de doar 4.14 m/s2, în timp ce utilajele concurente au produs un nivel de vibrații de 7.01 m/s2 în mânerul de direcție. Astfel, nivelul de vibrații mână-braț la modelul LP6500 este cu 2,87 m/s2 mai mic, ceea ce înseamnă un efort considerabil mai mic depus de operator, în timpul unei zile de lucru. La testul emisiilor de zgomot, LP6500 a arătat un nivel de zgomot de numai 89 dB (A), care este cu 3 dB (A) mai mic față de unul dintre utilajele concurente și 6 dB (A) mai mic față de celălalt.

Eficient pe aproape orice suprafață

LP6500 oferă o eficiență ridicată de compactare în ceea ce privește straturile subțiri de sol granulare, cum ar fi nisip și pietriș. În ceea ce privește nămolul, efectul de compactare depinde mai ales de conținutul de apă, LP6500 fiind mai eficient pe straturi subțiri. Pe asfalt, rezultatele finale sunt excelente. LP6500 este foarte potrivit pentru șantiere mai mici, în domenii cum ar fi construcțiile de trotuare, drumuri înguste, locuri de joacă sau locuri de parcare.

 

Atlas Copco, primul Compresor de 37 kw

Această “descoperire” a fost primită cu entuziasm pe piață datorită faptului că oferă o reducere a consumului de energie cu circa 50%, în condițiile unei performanțe sporite,  reprezentând un salt important în tehnologie.

Modelul are integrat un motor magnetic și un variator de turație, cu ajutorul cărora se obține o reducere substanțială a energiei consumate, în condițiile în care performanța crește cu 13%.

“În ultimele opt luni, am reușit să vindem mai multe utilaje cu turație variabilă. Odată cu introducerea modelului GA VSD + 18-37 kW, ne așteptăm la o creștere a vânzărilor, în condițiile producerii unei economii de energie și a unui impact mai mic asupra mediului, în general. Noi credem ca viitorul compresoarelor constă în fabricarea celor cu turație variabilă”, a declarat Koen Lauwers, Vice-Preşedinte Marketing Atlas Copco.

Ciclu de prevenire condensare, pentru fiabilitate maximă

În același timp, Atlas Copco introduce pe piață un sistem de prevenire condensare, pentru compresoarele cu turație variabilă. Datorită acestui sistem, condensul în uleiul de compresie este împiedicat, în orice circumstanțe, chiar și în cele în care compresorul este supradimensionat și trebuie să se confrunte cu condiții de sarcină extrem de mici (în cazul în care compresorul este operat pentru mai puțin de un minut la fiecare oră). Acest ciclu de prevenire a condensului este un alt pas important pentru cei care operează cu aceste tehnologii.