În 8 iunie 2013, Bosch a început producţia în noua sa fabrică construită la Blaj, în România. Astfel, în unitatea de producţie de la Blaj vor fi fabricaţi senzori de turaţie a roţilor şi senzori de turaţie a arborelui cotit destinaţi industriei auto. Compania Bosch, furnizor de tehnologii şi servicii, va investi circa 50 de milioane de euro până la sfârşitul anului 2013 pentru extinderea fabricii şi achiziţia unor noi mijloace de producţie. Pe o suprafaţă totală de 40.000 mp vor fi create până la sfârşitul anului 2013 circa 300 de noi locuri de muncă. Până în 2020, numărul angajaţilor implicaţi în producţia de senzori de turaţie a roţilor şi senzori de turaţie a arborelui cotit va ajunge la circa 1.000 de persoane.
Noua unitate de producţie de la Blaj va aparţine, din punct de vedere organizatoric, de divizia Sisteme de Control al Șasiului din cadrul Bosch, care produce componente şi sisteme de siguranţă auto pasivă şi activă, dar şi sisteme de asistare a şoferului. Rolul senzorilor care vor fi produşi la Blaj este de a transmite către sistemul electronic de bord informaţii legate, de exemplu, de viteza de rotaţie a roţii, informaţii esenţiale pentru buna funcţionare a sistemelor de asistare, cum ar fi ABS şi ESP. Divizia Sisteme de Control al Șasiului din cadrul Bosch dispune de peste 35 de centre la nivel mondial și are circa 16.000 de angajaţi.
Bosch este prezent la Blaj încă din anul 2007, când a deschis o unitate de producţiei a diviziei sale Drive and Control din cadrul Bosch, cunoscută şi ca Bosch Rexroth. Astfel, la Blaj s-a produs până în prezent tehnologie liniară folosită în ingineria mecanică. La începutul anului 2013, în cadrul fabricii Bosch Rexroth din Blaj activau circa 570 de persoane. Odată cu deschiderea noii unităţi, la finalul anului 2013, numărul angajaţilor celor două unităWWţi de producţie Bosch de la Blaj va ajunge în total la 900 de persoane.
Până în prezent, Grupul Bosch este reprezentat în România în patru oraşe: Bucureşti, Blaj, Cluj şi Timişoara. În Bucureşti, Bosch este prezent din anul 1994 printr-o societate de distribuţie de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranţă şi comunicaţii, echipamente auto pentru piaţa de aftermarket, iar din 1999, Bosch este prezent în capitală şi prin BSH Electrocasnice SRL. Din 2007, la Blaj se află o unitate de producţie pentru tehnică liniară, care este în prezent extinsă cu noua unitate de producţie destinată industriei auto. Din 2008, în Timişoara se află un centru de comunicare Bosch. În ultima parte a anului 2013 este planificată deschiderea unei noi unităţi de producţie şi dezvoltare la Cluj, destinate producerii de unităţi electronice de comandă destinate industriei auto. La începutul anului 2013, numărul total de angajaţi ai concernului Bosch în România era de circa 1.400 de persoane. Dezvoltarea activităţilor locale de producţie va contribui însă la creşterea acestui număr până la finalul anului 2013, astfel că Bosch va ajunge la peste 2.000 de angajaţi.