DIGITALIZAREA INDUSTRIALĂ. INTERVIU GDS: GLOBAL DATA SECURITY

GDS: Global Data Security este distribuitor oficial al G DATA CyberDefense în România din 2017, având în componență o echipă cu experiență de peste 12 ani în distribuție și suport tehnic pentru soluțiile de securitate G DATA. Începând din 2009, compania deservește clienții la nivel național, printr-o rețea de distribuție formată din reselleri G DATA. De. Asemena, GDS asigură servicii de instalare, mentenanță și suport tehnic pentru toți utilizatorii soluțiilor de securitate G DATA, din gamele de produse consumer și business.

Easy Engineering: Care sunt cele mai digitalizate produse / soluții?

GDS: Transformarea digitală acoperă toate produsele și serviciile din portofoliul nostru. Dacă în urmă cu câțiva ani distribuiam produsele consumer G DATA în format fizic, sub formă de cutii din carton, cu kit-ul de instalare pe CD/DVD sau stick și cu manualul tipărit, acum comandăm și distribuim toate produsele exclusiv online. Totodată, desfășurăm serviciile de instalare, mentenanță și suport tehnic în cea mare parte remote. Serviciile de training de conștientizare a securității cibernetice se desfășoară exclusiv online prin intermediul unei platforme virtuale la care administratorii și angajații au acces la cursurile online pe baza de username și parolă.

E.E: Care sunt caracteristicile acestor produse / soluții?

GDS: Soluțiile de business G DATA beneficiază de management centralizat, care include un modul separat pentru administrarea dispozitivelor mobile, de managementul politicilor și de cele mai moderne și inovative tehnologii de protecție, inteligență artificială și learning machine din lume, precum CloseGap, DeepRay, BEAST, Anti-Ransomware, USB Keyboard Guard sau BankGuard. Soluțiile G DATA sunt renumite pentru ușurința în exploatare, pentru o rată constant ridicată de detecție, pentru stabilitate, pentru numărul redus de incidente de securitate și pentru faptul că nu interacționează in mod negativ cu alte aplicații existente în rețelele clienților.

E.E: Care sunt beneficiile pentru utilizatori?

GDS: Clienții noștri beneficiază de cea mai bună detecție datorită tehnologiei hibride Close Gap. Modul în care funcționează această tehnologie permite ca unul dintre motoarele pe care le folosește G DATA să fie activ acolo unde al doilea motor are un decalaj. Această tehnică permite computerului să funcționeze la viteză maximă, cu un impact minim asupra performanței, menținând în același timp o securitate maximă. Soluțiile G DATA și-au demonstrat în mod excepțional calitățile în fața institutelor de testare independente. În plus, prin intermediul Policy Manager conducerea companiilor pot implementa cu ușurința politici de management referitoare la controlul dispozitivelor, aplicațiilor, conținutului web și accesului la Internet. Clienții noștri beneficiază de o securitate IT “Made in Germany” care respectă legile stricte privind protecția datelor din Germania.

E.E: În ce tip de proiecte sunt utilizate?

GDS: Soluțiile G DATA sunt adresate tuturor tipurilor de clienți de business, de orice dimensiune, de la companii mici și medii, până la companii mari și instituții de stat. Compania noastră este implicată în protejarea companiilor din domenii precum finanțe și asigurări, furnizori de servicii IT, spitale și cabinete medicale, consultanți fiscali și avocați, media și cultură, companii de producție și tehnologie, institute și agenții naționale, din industria automotive și nu numai.

E.E: Cât de importantă este digitalizarea în domeniul dvs.?

GDS: Digitalizarea ne face tuturor viața profesională mai rapidă și mai eficientă, dar procesele digitale ne fac și mai vulnerabili la atacurile cibernetice. G DATA furnizează produse, servicii, concepte individuale și strategii digitale de apărare cibernetică pentru a permite companiilor să se protejeze împotriva infracționalității informatice.

E.E: În ce direcții credeți că se îndreaptă digitalizarea?

GDS: Este foarte important ca digitalizarea să fie implementată într-un mod accelerat în special în domenii  precum educație, justiție, administrație public și în sistemul de sănătate.

E.E: Care a fost feedback-ul angajaților cu privire la procesul de digitalizare?

GDS: Cum activitatea noastră se bazează mai mult pe colaboratori și parteneri, considerăm că aceștia au primit cu un interes deosebit procesul de digitalizare prin care le-a fost facilitat accesul la documente, webinarii, tutoriale, documentație sau traininguri.

E.E: Ce industrii credeți că vor fi mai digitalizate în viitor?

GDS: Printre industriile care vor fi puternic digitalizate în viitorul apropiat se va afla cu siguranță industria bancară. Sunt semnale ca vor continua progresele și în industria energetică, în administrație publică, în industria auto, în utilități, telecomunicații și IT.

E.E: Situația actuală a determinat compania dvs. să implementeze digitalizarea mai devreme decât s-a prevăzut?

GDS: Atât pentru noi, cât și pentru partenerul german, digitalizarea a început înainte de apariția pandemiei, dar odată cu înăsprirea condițiilor am încercat să ne adaptăm cât mai bine situației. Restricțiile, prevenția și responsabilitatea socială ne-au determinat să accelerăm procesul de digitalizare.

E.E: Care sunt previziunile dvs. pentru prima jumătate a anului 2021?

GDS:Semnalele care vin dinspre autoritățile medicale ne arată că suntem încă departe de sfârșitul pandemiei și pare că vom fi nevoiți să ne schimbăm modul de viață încât să ne adaptăm la conviețuirea cu coronavirusul. Mulți angajatori care au adoptat telemuncă, sunt nevoiți să continue în aceasta direcție. Doar că, munca de acasă i-a inspirat și pe infractorii cibernetici să se adapteze la noile condiții și să folosească noi vectori de atac, precum Malware-as-a-Service pentru a efectua atacuri complexe dificil de contracarat de soluțiile de securitate. Criza coronavirusului ne-a arătat clar că o infrastructură IT sigură este la fel de esențială ca și furnizarea de energie electrică sau apă curentă. Din păcate, infractorii cibernetici profită de actualul impuls către digitalizare în scopuri proprii și își vor spori eforturile în viitor. Procedând astfel, ei încep să se bazeze pe atacuri automate pentru a se infiltra în rețele. În contextul în care atacurile au devenit mai agresive, mai targetate și mai inteligente, companiile care nu vor acorda cea mai mare atenție securității IT își vor asuma riscuri enorme.