Palanele electrice sunt fabricate de Imer Group Italia, firmă cu o vastă experiență în fabricarea utilajelor necesare în construcții și în special, a dispozitivelor de ridicare la înălțime. Printre instalațiile de ridicat se numără palanele electrice cu cablu (electropalan cu cablu). Acestea sunt sisteme care utilizează principiul scripetelui pentru a uşura ridicarea la înălţime a unor sarcini mari sau voluminoase, fără sisteme complicate sau costisitoare. Electropalanele au viteze cuprinse între 15-30 m/min și sunt capabile să ridice rapid la înălțimi de până la 50 m greutăți cuprinse între 100 şi 500 kg.
Motoarele electrice monofazice sau trifazice ce au puteri cuprinse între 0.37 kW și 1,3 kW, au capacitatea de a transporta greutățile specificate anterior datorită reductorului brevetat de Imer ce este capsulat în baie de ulei ce-l protejează de intemperiile din mediul extern. Astfel acest sistem asigură o viaţă îndelungată a echipamentului, silenţiozitate mărită şi o urcare / coborâre constantă a materialelor.
Electropalane pentru şantier
Instalațiile de ridicare a materialelor utilizate pe şantiere sunt create astfel încât să poată fi utilizate în mediul exterior, condiţii în care aceste echipamente de ridicare produse de firma Imer Group sunt eficiente şi fiabile. În plus, tamburul care susţine cablul de ridicare, prin sistemele de control care gestionează înfăşurarea cablului, reuşesc să asigure o înfăşurare corectă a cablului. Acest lucru previne apariţia accidentelor generate de o eventuală blocare a cablului. Cablul care este înfășurat pe bobină (tambur) este prins (legat) printr-o dublă înfășurare pentru o siguranță sporită.
Tot în vederea creşterii siguranţei în exploatare, aceste electropalane sunt prevăzute cu protecţii de suprasarcină, izolație IP67, limitator de siguranță lateral pentru prevenirea balansării materialelor și încă un opritor pentru limită superioară. De asemenea la punctul de prindere a electropalanului de suport este prezent încă un dispozitiv de siguranță ce previne rotațiile necontrolate ce pot apărea în timpul funcționării.
Firma producătoare utilizează piese de cea mai bună calitate pentru a putea garanta un echipament deosebit de fiabil şi rezistent. Vopsirea se realizează în câmp electrostatic, în special datorită faptului că electropalanele de şantier sunt destinate utilizării în aer liber.
Electropalane pentru montarea schelei
Electropalanele , în special cele pentru montarea schelei sunt destinate funcţionării în aer liber. Datorită acestui lucru, o cerinţă deosebit de importantă este necesitatea protejării acestora de efectul intemperiilor şi al temperaturilor ridicate. Scripeţii care alcătuiesc electropalanele de montaj schelă nu necesită neapărat fixare pe cadrul acesteia aşa cum sunt restul electropalanelor de şantier. Electropalanele IMER oferă eficiență, manevrabilitate, siguranţă în exploatare, cost redus de întreţinere şi piese de schimb de calitate superioară, iar produsele respectă cele mai severe norme de siguranţă şi calitate.
Avantajul acestui tip de electropalan este că acesta se montează la baza schelei, iar odată cu adăugarea de noi platforme (etaje), trebuie sa mutam doar scripetele ce poate fi mutat de o singură persoană, având în vedere greutatea redusă a acestuia.
În echiparea standard a acestui electropalan este disponibil 51 de metri de cablu, adică echivalentul a aproximativ 8 etaje, iar dacă nu este suficient acesta poate fi dotat cu 81 de metri de cablu ce poate urca schele până la etajul 13 al clădirii.
Accesorii şi sisteme de ancorare pentru electropalane
În ceea ce privește ancorarea electropalanelor, Imer Group pune la dispoziția constructorilor o gamă largă de posibilități și aici enumerăm: ancorare pe schela clasică, cadru suport cu contragreutăți, stâlp ajustabil pentru interior cu fixare între podea și tavan și încă un stâlp de ancorare de grinda clădirii, atunci când există un spațiu redus pentru manevrare.
În ceea ce priveşte accesoriile destinate sistemelor de ridicare, pot fi enumerate benele, cu ajutorul cărora pot fi transportate materiale lichide sau solide, suport pentru ridicarea schelelor clasice sau suporți pentru recipiente universale. Toate aceste categorii de produse sunt atent proiectate şi fabricate pentru a îngloba un maximum de eficiență, fiabilitate şi manevrabilitate în condiţii scăzute de greutate, respectând cerinţele legale cu privire la calitatea produselor şi siguranţa utilizatorilor.
Firma producătoare dispune, la cerere, de întreaga gamă de accesorii şi sisteme de ancorare pe care le poate oferi odată cu achiziţia electropalanului dorit. Italia Star este unic importator în România pentru utilajele de mică mecanizare marca IMER, produse în Italia. Compania oferă clienților posibilitatea de a cumpăra utilajele închiriate, astfel recuperând parţial din chiria achitată.
Grupul IMER şi-a început istoria în anul 1962. Are sediul general în Italia, iar în prezent dispune de cinci unităţi proprii de producţie şi nouă sucursale comerciale în Europa, America de Nord, Asia şi Africa. Grupul produce şi comercializează o gamă largă de utilaje pentru construcţii, existând cinci divizii separate: sisteme de pompare şi aplicare a materialelor de construcţii; utilaje de mică mecanizare pentru construcţii; platforme şi nacele pentru acces la înălţime; excavatoare şi încărcătoare frontale; staţii de betoane şi autobetoniere.
Cei peste 50 de ani de experienţă în producţia utilajelor pentru construcţii dar şi o continuă îmbunătăţire a tuturor tehnologiilor, atât de producţie cât şi a utilajelor, a garantat succesul şi ascensiunea rapidă a companiei IMER, fapt ce s-a reflectat direct în calitatea produselor. Există o gamă foarte largă de utilaje de mică mecanizare ce satisfac în întregime cerinţele din domeniul actual al construcţiilor moderne. În gamele produse se regăsesc: mixere de ciment, mixere de mortar, tăietoare de asfalt-beton, elicoptere pentru şlefuirea betonului sau dispozitive de ridicare, maşini de tencuit, pompe de glet, pompe de şapă şi pompe pentru beton.