GENERATOARELE SDMO, REZISTENTE LA CUTREMURE

Peste 40 de ani stau în spatele dezvoltării produselor SDMO, generatoarele reprezentând o alternativă viabilă şi, în acelaşi timp, eficientă în cazul penelor curent.Vă puteţi imagina un oraş fără energie electrică chiar şi pentru mai puţin de o oră? Situaţiile rezultate ar fi de-a dreptul dramatice. Dacă spitalele ar rămâne fără energia necesară punerii în funcțiune a aparatelor vitale pentru pacienți, viețile acestora ar putea fi puse în pericol. În cazul aeroportului, acesta ar trebui să redirecţioneze toate avioanele spre alte destinaţii.

Există o nevoie constantă, neîntreruptă şi în creştere a omenirii pentru energia electrică. Această necesitate şi, în acelaşi timp, dependenţă ne-a condus în direcţii neaşteptate, dar şi inovatoare a tehnologiilor de producţie, furnizare sau al consumului de energiei. Expansiunea pe care a văzut-o Pământul în ultimul secol este fără precedent. Oamenii au ajuns să cucerească cele mai înalte piscuri şi cele mai adânci oceane, electricitatea jucând un rol esenţial atât în explorare, dar şi în menţinerea şi creşterea civilizaţiei moderne. Astfel, furnizarea acesteia nu trebuie să fie întreruptă nici pentru un scurt moment, efectele fiind de-a dreptul devastatoare în aceste cazuri.

În ultimii ani, Pământul a înregistrat o activitate seismică care ne cam dă fiori. În februarie 2010, un cutremur masiv cu o amplitudine iniţială de 8.8 grade Richter a lovit centrul Chile. Apoi, în martie 2011, un cutremur cu magnitudinea 9.0 grade a zguduit Japonia, declanșând un tsunami care a ucis circa 29.000 de persoane și a avariat reactoare nucleare. În august 2011, un cutremur cu magnitudinea de 5.8 grade, înregistrat lângă Mineral, Virginia, a speriat locuitorii de pe coasta Atlanticului și a deteriorat Monumentul Washington.

Luând în calcul calamităţile naturale cu care ne confruntăm în ultima perioadă, sistemele de furnizare a energiei electrice de rezervă devin tot mai importante. În situaţii de urgenţă, produsele dezvoltate de SDMO îşi au bine locul, alimentând automat reţelele electrice în cazul în care curentul este întrerupt, în mai puţin de 10 secunde, fiind prezente în toate colţurile lumii.

Rezistență la cutremure

Generatoarele SDMO sunt proiectate astfel încât să reziste la cele mai puternice seisme existând teste specializate pentru rezistența la acest tip de calamități. Datorită dotării generatoarelor cu tehnologii moderne și sisteme speciale pentru absorbția șocurilor, funcționarea în timpul unui astfel de eveniment este neîntreruptă.

Din punct de vedere tehnic, un cutremur este o vibrație care traversează scoarța Pământului. Cutremurele pot fi cauzate de o varietate de lucruri, inclusiv impactul meteorilor și erupții vulcanice și uneori chiar evenimente create de om precum prăbușirile și testele nucleare subterane. Însă majoritatea cutremurelor apar în mod natural și sunt cauzate de mișcarea plăcilor suprafeței Pământului, care se numesc plăci tectonice.

Departamentul de inginerie din cadrul SDMO implementează cele mai noi tehnologii disponibile în momentul de faţă. Produsele SDMO operează în întreaga lume fără nicio limită. Acestea pot funcţiona pe o insulă, în Oceanul Arctic, deşert, în vârful munţilor sau în cele mai îndepărtate locuri pe care vi le puteţi imagina, acolo unde oamenii au nevoie de energie electrică.

sdmo text1

Date despre cutremure

Cel mai vechi cutremur înregistrat avut loc în China în anul 1177 î. Hr, dar pentru cea mai mare parte a istoriei, oamenii nu aveau nicio idee legată de cauza acestora – deși aveau câteva teorii, precum credința că acestea ar fi cauzate de aerul care circulă repede din cavernele din interiorul Pământului. Începând cu jumătatea anilor 1800 oamenii de știință au început să studieze și să măsoare activitatea cutremurelor cu seriozitate, folosind un dispozitiv dezvoltat în Italia, numit seismograf. În cele din urmă, la jumătatea anilor 1960, cercetătorii din Statele Unite și din Marea Britanie au venit cu o teorie care explica de ce Pământul se zguduie.

Dacă cutremurele ar fi afectat pământul doar în plan vertical, clădirile ar suferi puține daune, deoarece toate structurile sunt proiectate pentru a rezista la forțele verticale – cele asociate cu gravitatea – într-o anumită măsură. Dar valurile de rulare ale unui cutremur, mai ales cele tip Rayleigh, exercită forțe orizontale extreme pe structuri permanente. Aceste forțe provoacă accelerații laterale, pe care oamenii de știință le măsoară ca fiind forțe de tip G. O magnitudine de 6.7 a unui cutremur, de exemplu, poate produce o accelerare de 1 G și o viteză maximă de 102 cm pe secundă. O astfel de mișcare bruscă creează tensiuni enorme pentru elementele de construcție structurale, inclusiv grinzi, stâlpi, pereți și pardoseli, precum și pentru conectorii care dețin aceste elemente împreună. Dacă aceste tensiuni sunt suficient de mari, clădirea se poate prăbuși sau poate suferi fisuri.

Un factor important este substratul pe care este construită clădirea. Clădirile construite pe rocă rezistă mai bine la cutremure deoarece terenul este ferm. Structurile care stau deasupra solului moale nu reușesc adesea să rămână întregi după un cutremur. Cel mai mare risc în această situație este un fenomen cunoscut sub numele de lichefiere, care apare atunci când solurile îmbibate cu apă se comportă temporar ca şi cum ar fi lichide, scufundându-se și clădirile împreună cu ele. În mod evident, inginerii trebuie să aleagă cu atenție amplasamentul unei clădiri, înainte de ridicare.

sdmo text 2

Procesul de producție

Datorită dinamismului din procesul de producție, au fost create produse inovatoare, moderne, dedicate tuturor sectoarelor importante. Reţeaua de distribuție este globală iar politica este activă, compania numărându-se printre deschizătorii de drumuri din acest domeniu, propagând valorile sale pe toate continentele.

SDMO este una dintre puţinele companii din lume care pot oferi soluţii pornind de la puteri de 1 kVA până la peste 5 MW. În plus, datorită experienţei îndelungate din acest domeniu, există chiar şi un departament special care se ocupă cu proiectarea personalizată a centralelor electrice. Această experienţă tehnologică în combinaţie cu procedurile de fabricaţie high-tech redau companiei SDMO competenţele necesare pentru a fi un producător de top la nivel mondial.

Conceptul SDMO reprezintă asigurarea necesarului de energie oriunde este nevoie. La nivel global, reţeaua de distribuţie este prezentă în peste 180 de ţări, având cinci reprezentanţe în: Johannesburg, Algiers, Dubai, Cairo, Moscova şi patru platforme de depozitare în: Miami, Le Havre, Lomé şi Dubai.

Service-ul şi serviciile post-vânzare reprezintă departamentele cheie din cadrul companiei. Se pot primi piesele de schimb pe mai multe canale, cu un timp de răspuns de minim 24 ore, existând şi un sistem de urmărire a pieselor, totul realizându-se on-line.

 

B.T. Best Tools Company S.R.L.

Autostrada București-Pitești km 11,5

Domnești – Ilfov – 077090

T: (40-21) 318.36.87; F: (40-21) 318.36.89

vanzari@best-tools.ro

www.best-tools.ro

 

Sursă: www.howstuffworks.com