Holcim România, unul dintre cei mai inovatori furnizori de soluții de construcții din România, a lansat noul terminal de ciment în orașul Roman, județul Neamț, în urma unei investiții de 12,5 milioane de lei. Noul terminal din Roman, care va furniza ciment în principal către clienții Holcim din județele regiunii Moldova, și anume Bacău, Neamț, Vaslui, Iași, Botoșani și Suceava, completează rețeaua națională extinsă de terminale și depozite ale companiei.
Cu o suprafață de 13.120 m2, terminalul de ultimă generație este conectat la rețeaua de cale ferată și dispune de utilaje de încărcare și descărcare atât pentru ciment vrac, cât și pentru ciment ambalat în saci. Instalațiile de încărcare/descărcare și echipamentele automatizate sunt destinate îmbunătățirii experienței comerciale a clienților și reducerii timpilor necesari pentru realizarea și livrarea comenzilor.
„Prin acest nou terminal de ciment din Roman venim mai aproape de partenerii locali și facem un pas spre susținerea unei regiuni care are nevoie de soluții și produse sustenabile și avansate tehnologic pentru a progresa, a continua dezvoltarea rețelei de infrastructură, și a construi noi proiecte de utilitate publică și proiecte imobiliare. Cunoaștem nevoile clienților din regiune pentru a putea construi eficient împreună și pentru a le putea susține eforturile. Acest nou terminal acoperă și întâmpină planurile de dezvoltare ale partenerilor noștri locali”, a declarat Sofiane Benmaghnia, Director General al Holcim România. Primul beneficiu direct pentru clienții locali, pe lângă disponibilitatea de volum, este reprezentat de eficientizarea timpilor de livrare. Orașul Roman – un important hub comercial în regiune – permite o distribuție eficientă a produselor pe ruta Bacău – Iași – Suceava. De asemenea, în contextul în care Holcim se concentrează pe direcția strategică a dezvoltării sustenabile, terminalul promite reducerea atât a amprentei de carbon, cât și a riscului de accidente, prin soluția alternativă de distribuție pe calea ferată. Cimentul ce va fi livrat către clienții din regiune prin terminalul de la Roman va fi transportat pe cale feroviară de la cele două fabrici locale ale companiei, din Câmpulung și Aleșd.