Schneider Electric se numără printre liderii transformării digitale a managementului energiei și al automatizării în locuințe, clădiri, centre de date, infrastructură și în diferite industrii. Compania este prezentă în peste 100 de țări, iar în România de peste 22 de ani. Schneider Electric dezvoltă tehnologii conectate si soluții pentru gestionarea energiei si proceselor in moduri sigure, fiabile, eficiente si sustenabile. Grupul investește în cercetare și dezvoltare pentru a susține inovația si diferențierea, cu un devotament puternic pentru dezvoltarea sustenabila. Credem cu tărie că accesul la energie este un drept fundamental uman și că sustenabilitatea și digitalizarea sunt elemente centrale ale modelului de business modern.
Easy Engineering: Care sunt gamele de produse comercializate?
Schneider Electric:Portofoliul nostru vizează în preponderenta segmentul B2B, însă comercializăm și produse pentru consumatorii casnici, prin intermediul partenerilor agreați. Împreună cu serviciile noastre de performanță energetică și a activelor, asigurăm eficiența în timp a clădirii, asigurând productivitatea și confortul ocupanților. Platforma IoT Schneider Electric, de tip plug-and-play, deschisă, interoperabilă, care poate fi folosită în locuințe, clădiri, centre de date, infrastructură și sectoare industriale, o numim : EcoStruxure.
De la proiectare, integrare și până la punere în funcțiune, EcoStruxure aduce în clădiri cea mai bună eficiență energetică.
Un alt segment foarte important pentru business-ul nostru îl constituie soluțiile pentru distribuția electrică de joasă și medie tensiune: relee de protecție, tablouri electrice, celule electrice și componente pentru tablouri MT precum și multe altele. Pentru consumatorii critici și pentru centrele de date punem la dispoziție rack-uri și accesorii IT, protecții supratensiune, soluții răcire cat și UPS-uri. Pentru clădiri și sistemele industriale avem o gamă bogată de soluții pentru automatizări și control, sisteme de monitorizare putere & energie.
Utilizatorilor individuali le punem la dispoziție, printre altele: produse și soluții pentru protecție supratensiune și condiționare putere, produse pentru iluminat de siguranță, întrerupătoare, senzori și detectoare de fum, sisteme pentru case inteligente și o gamă largă de UPS-uri (Surse de alimentare neîntreruptibile).
Aceasta nu este nici pe departe o listă exhaustivă a ofertei noastre, ci doar câteva exemple relevante. De asemenea, pe lângă produse și soluții, clienții noștri beneficiază de suport tehnic acordat atât de specialiștii noștri, cât și de echipele bine pregătite din Customer Support Center.
E.E: În ce stadiu se află piața în care activați?
Schneider Electric: Din fericire, business-ul nostru nu depinde de starea unui singur sector de activitate, astfel avem flexibilitatea de a ne concentra eforturile pe piețele care se află în expansiune. Ne bucurăm că atât consumatorii individuali, cât și marile companii și marii producători încep să fie interesați din ce in ce mai mult de soluțiile care cresc sustenabilitatea și care economisesc resurse. De asemenea, nevoia din ce în ce mai crescută de digitalizare a creat o piață extrem de fertilă și valoroasă, pe care comercializăm o gamă larga de produse, software și servicii.
E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?
Schneider Electric: După cum am mai menționat, platforma EcoStruxure asigură control, transparență, automatizare și analiză în cadrul a șase macro-categorii: energie electrică, IT, clădiri, mașini, instalații și rețele – oferindu-le clienților noștri valoare sporită în ceea ce privește siguranța, fiabilitatea, eficiența operațională, durabilitatea și conectivitatea.
Este o arhitectură care poate fi integrată în aproape orice domeniu: construcții, minerit, energie, educație, sănătate, producție, transport, finanțe, retail sau industria alimentară. Printre clienții care folosesc EcoStruxure la nivel global se numără sistemul de metrou din Shanghai, hotelurile Marriott și ArcelorMittal.
E.E: Care sunt noutățile companiei (produse, evenimente etc.)?
Schneider Electric: Clienții se așteaptă ca distribuția de energie să fie din ce în ce mai sigură, mai fiabilă, mai eficientă, mai sustenabilă și mai conectată. Trăim într-o nouă eră a energiei și ne dorim ca produsele noastre să redefinească distribuția și consumul de energie.
Cel mai important produs lansat recent este Masterpact MTZ – noua noastră generație de siguranțe de joasă tensiune cu control de clasa 1 încorporat. Masterpact MTZ duce distribuția electrică în era IoT și poate fi integrat perfect în Smart Panels mulțumită conexiunii Ethernet încorporate. Echipamentul analizează și optimizează consumul de energie pentru a asigura un nivel înalt al eficienței energetice. Poate fi monitorizat și controlat de la distanță în perfectă siguranță, folosind smartphone-ul.
E.E: Care sunt brandurile comercializate de companie?
Schneider Electric: În România avem la ora actuală două brand-uri: Schneider Electric și APC by Schneider Electric. Sub umbrela Schneider Electric comercializăm mare parte din portofoliul nostru pentru segmentul rezidențial, segmentul de industrie și amenajarea locuinței, în timp ce gamele APC by Schneider Electric se adresează în special centrelor de date și pieței UPS-urilor.
E.E: Ce estimări aveți pentru piața din 2019?
Schneider Electric: Suntem optimiști cu privire la evoluția pieței. Uniunea Europeană și-a propus o creștere a eficienței energetice de 32,5% până în 2030, iar consumul de energie în clădiri reprezintă 45% din consumul total de energie din România, așadar avem toate șansele să încheiem anul cu rezultate foarte bune.