SDMO, solutii ecologice alternative

În ultimii ani, divizia de soluții pentru alimentare din cadrul SDMO a creat diverse alternative de promovare a metodelor ecologice, în special pentru a răspunde noilor cereri din piață. În ceea ce privește energia verde, metanizarea este acum una dintre oportunitățile cheie ale SDMO pentru dezvoltare. În Franța, guvernul a lansat și Planul de Autonomie pentru azot şi energia metană (EMAA) în luna martie 2013, care a consolidat dorinţa SDMO de a fi un jucător cheie pe această piață nouă, promiţătoare şi în expansiune.

Prin stabilirea unui preț de răscumpărare pentru energia electrică produsă din biogaz și simplificarea procedurilor administrative legate de fiecare proiect, planul trebuie să promoveze crearea de unități de metanizare pe parcursul următorului deceniu și de a ajuta la contracararea provocărilor şi problemelor legate de mediu și energie, cu care se confruntă țara.

Metanizarea este formată din reutilizarea reziduurilor din creșterea animalelor (gunoiul de grajd etc.) și a deșeurilor vegetale din munca agricolă. Aceste materiale, defalcate prin fermentare, produc metan (biogaz) care, după transformare, poate fi utilizat pentru a produce energie electrică și termică (cogenerare).

Dezvoltarea acestui proces la ferme face parte dintr-o abordare verde și eficientă din punct de vedere energetic și economic. Ea permite o reducere a emisiilor de metan din efluenții animalelor care contribuie la creșterea gazelor de seră provenite de la întreprinderile agricole. Prin înlocuirea energiei termice de la combustibili fosili cu energia produsă prin cogenerare sunt permise reducerea costurilor. În cele din urmă, prin vânzarea energiei produse înapoi la reţea, afacerile agricole pot câștiga o sursă importantă de venituri suplimentare.

Acesta nu este prima incursiune a companiei din acest domeniu. Prima sa instalare a fost deja efectuată în Brittany, în anul 2012, la o afacere agricolă din Morbihan. Setul de generatoare de 250 Kw consumă 70 mc de biogaz pe oră. Apa caldă produsă prin cogenerare permite proprietarilor să păstreze digestoarele la temperatura corectă sau să încălzească instalațiile lor (de ex. serele). În cazul de față, este folosit pentru uscarea lemnului.

SDMO este pregătit să satisfacă nevoile actuale din această piață datorită, în special, unei noi oferte de echipamente compacte și containerizate care va fi disponibilă de la începutul anului viitor. Piaţa este în curs de dezvoltare, fiind estimată la 500 de milioane de euro numai în Franța.

 

Centrale electrice sub control!

Dezvoltate în întregime de către SDMO pentru a îmbunătăți performanța, a facilita utilizarea și a satisface nevoile pieței, noul sistem de control denumit „APM802” are un control dedicat de funcționare și monitorizare a centralelor electrice din toate domeniile: centre de date, spitale, bănci, industrie, extracția gazului petrolier ori piața de închirieri. Unitatea a fost proiectată pe baza fundației modelului predecesor care s-a dovedit un real succes. Noul sistem de control a fost creat în special din dorința de inovare – un principiu fundamental care stă la baza dezvoltării companiei.

Sistemul “APM802” este disponibil pentru grupurile electrogene SDMO, începând cu cele de 220 kVA. Interfața prietenoasă a fost proiectată în colaborare cu o companie specializată în design interactiv. Aceasta facilitează rularea centralei electrice, datorită ecranului său de 12 inch făcând-ul intuitiv și ușor de utilizat, în acelaşi timp limitând riscul erorilor. Poate fi utilizat practic de oricine cu aceste noi comenzi, de la operatori începători până la cei avansaţi.

Fiind un produs robust, adaptat în special pentru mediul grupurilor electrogene, „AMP802” păstrează aceeași modularitate extrem de practică. Sistemul pre-configurat pentru centralele electrice are o nouă funcție personalizată pentru clienții care folosesc limba LADDER, conformă cu standardul internațional IEC1131-3, care permite programarea cu ajutorul simbolurilor. În cele din urmă, supravegherea de la distanță de pe tabletă, smartphone sau laptop, face accesul la informații și transmiterea datelor mult mai ușoare. În plus, „APM802” poate crea capturi de ecran direct de pe interfața USB, permițând găsirea rapidă a greșelilor și analizarea de date.

 Autori:

Cirprian Rotaru, Silviu Mustățea

 

Best Tools Company

Bvd. Iuliu Maniu Nr. 246, Sector 6, Bucureşti

T: (40-21) 318.36.87; F: (40-21) 318.36.89

office@best-tools.ro

www.best-tools.ro