Să ne imaginăm o aventură periculoasă și plină de peripeții. Trebuie să mergem printr-un deșert imens unde primejdia se află la fiecare pas și orice mișcare pe care o facem poate fi ultima dacă nu suntem atenți și ancorați cu totul în momentul prezent. Scopul călătoriei: o comoară. Pentru a o descoperi este necesar un drum lung și anevoios, neștiind dacă sau nu există cu adevărat această comoară. Să ne imaginăm că la un moment dat simțim cum nisipul fierbinte pe care pășim începe să se disloce, să își piardă din densitate și începem ușor să ne scufundăm într-un nisip mișcător. Din fericire, cu ajutorul voinței, eforturilor supraomenești și cu mult noroc reușim să scăpăm teferi și nevătămați. În zare se pot distinge câteva forme care se aseamănă cu o cetate singuratică, similară cu ceea ce căutam de la bun început: comoara și finalul destinației. Ne îndreptăm spre cetate, dar cu cât avansăm, cu atât avansează și aceasta. Pare a fi un miraj, dar unul foarte real. Fiind unicul lucru întrezărit, spunem “De ce să nu avansăm?”. Măcar așa există o șansă, cât de mică, să ajungem la final.
Un scenariu ironic care reflectă cumva realitatea curentă. Intuiția este posibil să fie una dintre trăsăturile cele mai de preț pe care le împărțim ca ființe umane. Aceasta era reprezentată în cultura veche indiană ca fiind legătura omului cu Universul, printr-un drum într-o pădure, în întuneric, pe o cărare, cu un singur felinar aprins în mână, unde nu se poate vedea decât la câțiva metri în față, dar îndeajuns pentru a vedea cărarea. Dacă va fi urmată, aceasta va ghida spre ieșirea din pădure. De asemenea, este și principiul celor mai noi și de succes tehnologii moderne care pur și simplu sunt intuitive.
A avut loc recent și expoziția Metal Show din cadrul Romexpo, în care au fost prezentate cele mai noi tehnologii pentru prelucrarea metalelor. Veți putea vedea materialul video post eveniment realizat de echipa noastră pe Easy Engineering TV.
Precum călătoria de 1.000 de km începe cu primul pas și aventurile, în același mod natural, trebuie sa ajungă la un sfârșit. Chiar și un deșert, cu toate că este periculos are frumusețile sale, doar trebuie găsite.
Cu bine,
Editor Șef
Ciprian Rotaru