Volvo Construction Equipment (Volvo CE) a anunțat demararea unor investiții de 16 milioane SEK la uzina sa din Eskilstuna, în Suedia, care va include o arenă pentru demonstrații ale utilajelor electrice și autonome, o nouă pistă de încercare pentru activități de cercetare și dezvoltare, precum și un sistem de recuperare a energiei pentru uzină.
În cadrul strategiei sale pe termen lung pentru a își păstra competitivitatea, a răspunde nevoilor clienților și a își îndeplini obiectivele de sustenabilitate, Volvo CE a luat decizia de a demara mai multe investiții importante la locația uzinei sale din Eskilstuna, Suedia. Prima dintre acestea constă din construirea unui spațiu suplimentar pentru vehiculele prototip.
Volvo CE va adăuga încă 12 hectare la arena demonstrativă de 45 de hectare deja existentă în cadrul Centrului pentru Clienți, care vor fi destinate testării utilajelor sale electrice și autonome, precum și etalării utilajelor pe care le oferă în prezent. Această investiție de 8 milioane SEK pentru dezvoltarea arenei de inovații va permite companiei Volvo CE să le prezinte clienților utilajele sale prototip într-un mediu realistic și solicitant, dar în deplină siguranță, cu susținere din partea tehnologiei 5G și având instalată la fața locului infrastructura de încărcare necesară. Prima fază a construirii drumului pietruit cu lungimea de aproape 2 km, care va trece atât prin pădure, cât și pe teren forestier descoperit, va începe în viitorul apropiat.
Odată cu tranziția progresivă a companiei Volvo CE la alternative care nu utilizează combustibili fosili, utilajele dotate cu motoare cu combustie deja existente la Centrul pentru Clienți din Eskilstuna vor funcționa pe bază de uleiuri vegetale hidrotratate (HVO). O alternativă la motorină, uleiul HVO este produs din grăsimi vegetale și animale (de obicei din ulei de rapiță sau deșeuri de abator) și reduce emisiile de CO2 cu până la 90%, în funcție de materia primă folosită. Nu sunt necesare modificări speciale ale motoarelor.
„Noua noastră arenă de inovații le demonstrează fără echivoc clienților și industriei de profil că suntem pe deplin dedicați construirii zilei de mâine. Între timp, prin trecerea la utilizarea uleiului HVO, dovedim că întreprindem pași mici în scopul stimulării sustenabilității, nu doar pe viitor, ci și acum, în prezent”, a afirmat Carl Slotte, Președinte Volvo CE pentru regiunea de vânzări EMEA, care își are sediul în Eskilstuna.
REDUCEREA CONSUMULUI DE ENERGIE
În același timp, în cadrul uzinei producătoare de osii și transmisii, Volvo CE se concentrează pe reducerea consumului de energie pentru a contribui pe cât posibil la realizarea obiectivelor globale de sustenabilitate ale companiei. Cele două consumatoare principale de energie din cadrul uzinei sunt „centrul de călire”, unde componentele utilajelor sunt încălzire la temperatură înaltă și apoi răcite pentru a li se conferi o suprafață rezistentă și o durată de viață îndelungată, și „atelierul de vopsitorie”, unde componentele sunt încălzite pentru a usca vopseaua.
Compania a investit 5 milioane SEK într-un sistem de recuperare a energiei care va conserva aproximativ 60% din căldura generată de centrul de călire și o va transfera la atelierul de vopsitorie. Se estimează că acest sistem va reduce consumul total de energie din uzină cu 4%.
Lucrările de instalare a sistemului de recuperare a energiei au început la jumătatea lunii aprilie și vor fi finalizate până la începutul lunii septembrie. Între timp, Volvo CE va continua să studieze noi procese de vopsire, pentru a reduce și mai mult consumul de energie.
„Dispunem de o echipă unită și entuziastă care este responsabilă pentru reducerea consumului de energie în cadrul uzinei”, a spus Anders Bergstrand, Director General al uzinei din Eskilstuna. „Această investiție recentă e doar o parte din parcursul nostru pe calea sustenabilității.”.