Există o posibilitate conform ultimelor teorii, că mai există încă un univers exact ca al nostru, doar că acesta este în oglindă. Astfel, conține atomi inverși, molecule, planete și chiar viață. Dacă ar exista un astfel de univers, ar fi similar cu o bulă de realitate în spațiu-timp și localizat chiar lângă universul în care trăim noi. Această teorie ar putea explica efectele materiei negre, adică o substanță care, bazat pe observațiile efectelor gravitaționale ale acesteia, ar compune cea mai mare parte din univers.
Teoria aceasta există, se pare, de ceva timp în lumea oamenilor de știință, luând diverse forme, inițial denumită și teoria eterului. În alte cuvinte, întreg universul este umplut 100% cu o substanță magică, un eter, în care există spațiu-timp și materie, însă nu există practic spațiu gol. Chiar și cea mai mică parte este umplută de această substanță.
În viața reală, nu putem afirma că există o lipsă de bizar sau de bule cu realități atemporale, neconectate unele cu celelalte, care există ca niște insule în oceane, separate tot de alte bule mai mari, similar cu teoria universului invers. Le putem găsi la tot pasul, trebuie doar să ieșim pe stradă sau, mai nou, să intrăm pe internet. Am putea spune că locuim în universul invers, atașat universului normal, astfel s-ar explica foarte multe lucruri care se întâmplă fix invers de cum ar trebui.
Ceea ce se află dincolo de cunoștințele noastre va rămâne necunoscut dacă nu va fi explorat. Știința avansează în fiecare zi în noi moduri la care nici nu ne-am fi gândit. Lumea de astăzi nu mai seamănă deloc cu cea de acum 100 de ani. Pentru a sparge tiparele este imperativ necesară o incursiune în necunoscut, iar pentru a descoperi lucruri noi trebuie să renunțăm la cele vechi.
Cu bine,
Editor Șef
Ciprian Rotaru