OFERTA DE SIGURANTE SI CONECTORI BEL FUSE

Siguranțele și conectorii de comunicații sunt componente esențiale ale multor (dacă nu ale majorității) dispozitive industriale și de consum. Popularitatea tot mai mare a echipamentelor „inteligente” înseamnă un număr tot mai mare de circuite conectate la rețeaua locală, iar acest lucru se traduce printr-un risc crescut de defectare din cauza interferențelor introduse în liniile de comunicații.

Bel Fuse este specializată în fabricarea de dispozitive de siguranță, dar gama sa include și conectori populari utilizați în transmiterea de date (în special USB și RJ). Portofoliul furnizorului este o selecție de componente versatile, realizate la standarde internaționale și caracterizate prin calitate ridicată – dar și prețuri atractive. Mai jos este prezentată o secțiune transversală a acestei oferte, inclusiv principalele grupe de produse.

Oferta de siguranțe

Deoarece siguranțele sunt principala specializare a mărcii, gama include aceste componente într-o varietate de formate. Trebuie remarcat faptul că majoritatea acestor articole sunt disponibile cu timpi de declanșare diferiți, și anume atât rapid, cât și întârziat, necesare atunci când se alimentează sarcini inductive și capacitive semnificative.

Siguranțe miniaturale

Siguranțele cilindrice sunt încă printre cele mai populare elemente de protecție la supracurent. Acest lucru se datorează ușurinței implementării lor în circuit/dispozitiv (prin prize accesibile montate pe panou și pe PCB), precum și procesului ușor de înlocuire, pe care îl poate gestiona chiar și utilizatorul neexperimentat. Bel Fuse furnizează o astfel de protecție în două formate populare: 5x20mm și 6,3x32mm, în versiuni de sticlă (unde firul este vizibil) și versiuni ceramice (umplute cu tifon, un nisip pentru a preveni arcul). Tensiunile nominale ale siguranțelor sunt de la 125V la 1kV AC. Capacitatea de rupere poate ajunge chiar și la 10kA (în funcție de model). 

De asemenea, în grupul de siguranțe miniaturale sunt incluse elementele de siguranță în carcasele TR5 și TE5, adică destinate montării permanente într-un circuit PCB (tehnologie prin inserție, THT). Cablurile lor sunt dispuse într-un raster de 5,08 mm. Acestea sunt amplasate de obicei în surse de alimentare, încărcătoare și alte dispozitive de consum. Curenții nominali ai componentelor sunt, prin urmare, relativ mici (de la 80mA la 6,3A) și au fost adaptați la tensiunile de rețea tipice (până la 250V AC).

Siguranțe polimerice PTC

Siguranțele PTC (din engleză positive temperature coefficient) sunt utilizate în echipamentele în care există o anumită probabilitate să se depășească curentul maxim, chiar dacă nu există o defecțiune permanentă (de exemplu comandă de acționare, aparate electrocasnice etc.). Aceste elemente au o capacitate de auto-repornire, deoarece întrerup circuitul datorită încălzirii cauzate de trecerea unui anumit curent. După ce componenta s-a răcit, cablurile sale sunt scurtcircuitate din nou. Trebuie reținut aici că acest principiu de funcționare nu împiedică utilizarea siguranțelor PTC în condiții termice variabile (toleranța de temperatură variază aici de la -40°C la 85°C).

Versiuni SMD

Bel Fuse furnizează siguranțe PTC atât în formatul pentru montare prin inserție, prin găuri, cât și în cel de montare la suprafață. Componentele SMD sunt disponibile în carcase de la 0603 la 2920. Acest tip de protecție este ideal pentru protecția circuitelor echipamentelor electronice compacte. Componentele sunt nominale pentru tensiuni de la 6V la 60V, iar curenții lor nominali ajung de la 40mA la 3A. Important de menționat, curentul maxim care poate trece prin componentă atinge chiar la 100A (în funcție de model).

Siguranțe SMD

Formatul 2410 este una dintre cele mai populare incinte din acest grup.

Siguranțele PTC nu sunt, desigur, singurele componente SMD din portofoliul Bel Fuse. Furnizorul produce, de asemenea, o gamă largă de componente fuzibile (de la superrapide la întârziate). Cele mai multe dintre ele au formatele 1206 sau 2410. Gama include protecții pentru circuite DC și AC, cu curenți nominali de la 0,25A la 100A (cu o capacitate de rupere care atinge până la 250A pentru 350V AC). Aceste siguranțe pot fi lipite direct în circuit (temperatură de lipire de până la 260°C) sau introduse în socluri compatibile. Siguranțele SMD Bel Fuse sunt furnizate în role/bandă pentru a permite asamblarea automată. 

Siguranțe industriale pentru aplicații auto

Siguranțele ceramice Bel Fuse cu specificație industrială au fost concepute pentru aplicații în principal în industria auto (circuite pentru mașini electrice și hibride – alimentare, încărcare, acționare etc.).  Componentele au fost adaptate pentru curenți continui, tensiuni de la 500V la 1kV. Curenții nominali de protecție variază de la 5A la 600A. În majoritatea cazurilor, cablurile siguranțelor sunt realizate pentru montare cu șurub, ceea ce facilitează conectarea la circuite de înaltă performanță și oferă, de asemenea, un suport rezistent la vibrații și oscilații. 

Conectori

Al doilea grup larg de produse Bel Fuse din gama TME sunt conectorii. Aceștia sunt produse destinate transmiterii de date (USB) și realizării de conexiuni de comunicații (telefonie și TIC).

Prize USB

Priză USB integrată cu conector Ethernet.

În primul rând, merită remarcată asortimentul de prize USB de bază, compatibile cu generațiile 2.0 și 3.1 ale acestei interfețe. Acestea au fost adaptate pentru asamblarea clasică THT, prin inserție. Acestea sunt disponibile în mai multe variante: simple, duble și într-o carcasă cu priză RJ45, adică pentru conectarea cablului Ethernet. Acest design permite realizarea mai multor interfețe informatice de bază folosind o amprentă PCB mică.

Conectori RJ

Conectorii de tip RJ reprezintă o gamă Bel Fuse separată, demnă de remarcat. Este important să rețineți aici prezența unui număr de variante de conectori TIC RJ45), dintre care majoritatea sunt fabricate pentru montarea în circuite imprimate. Acestea pot fi achiziționate în variantele de bază (corp din plastic, cost redus) și ecranate (corp metalic, LED-uri integrate care indică prezența și transmiterea apelului). Versiunile speciale ale acestor conectori au un profil redus sau sunt o combinație de două prize într-o singură carcasă (poziționate orizontal sau vertical). Majoritatea modelelor RJ45 de la producător au un transformator de izolare integrat, protecția standard utilizată în echipamentele de rețea. Un avantaj suplimentar al articolelor selectate este compatibilitatea lor cu tehnologia PoE (Power over Ethenet ), permițând alimentarea circuitelor folosind cabluri de comunicații, precum și compatibilitatea cu Ethernet în categoriile 6 și 6a. 

În plus, Bel Fuse oferă o selecție de prize RJ45. Acestea sunt în principal conectori cu sertizare (inclusiv ecranați), dar și versiuni speciale pentru instalare fără scule. Designul lor se bazează pe contacte și pe o clemă care se blochează în poziție atunci când este înșurubată presetupa – acest lucru asigură nu numai o conexiune durabilă și optimă a conductorilor, ci și rezistența mufei la smucituri.

Alte prize și mufe RJ

În plus față de modelele de conectori RJ menționate mai sus, Bel Fuse produce, de asemenea, mufe și prize în alte dimensiuni, cum ar fi formatele de telefon RJ9 și RJ11. Acestea pot fi achiziționate și pentru montarea pe PCB (prize) și în versiuni sertizate pe cablu (mufe). În funcție de model, acestea manipulează fire rotunde sau plate (mai frecvente). 

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

https://www.tme.eu/ro/news/about-product/page/60840/oferta-de-sigurante-i-conectori-bel-fuse