INTERVIU LAPP ROMANIA

LAPP România este parte a grupului german LAPP, cu sediul central în Stuttgart și subsidiare în toată lumea. De 60 de ani, INOVAȚIA este una dintre valorile după care compania se ghidează. Începând cu fondatorul companiei, Oskar Lapp, care a venit cu o idee revoluționară, primul cablu de control cu conductori de diferite culori, flexibil și adecvat mediului industrial și continuând cu specialiștii pregătiți mereu pentru lumea de mâine, LAPP gândeștesoluții pentru toate industriile, aplicabile chiar și în condiții dure de mediu.

Produsele LAPP sunt supuse celor mai stricte certificări din lume. Acest lucru i-a ajutat să construiască și să păstreze reputația de producător german de cabluri și soluții integrate pentru tehnologia de conectare și, prin urmare, să își câștige poziția de lider global în calitate și inovație.

Easy Engineering: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

LAPP: Produsele noastre pot fi utilizate într-o gamă foarte largă de aplicații, în special industriale. Găsim soluții personalizate pentru toate zonele industriale. Avem parteneriate agreate cu companii care activează în domenii precum OEM, Food &Beverage, Solar sau E-Mobility.

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

LAPP: Portofoliul nostru este generos: peste 40.000 de produse, structurate în 8 mari branduri, astfel: ÖLFLEX® “răspunde” de cablurile de forță și comandă, UNITRONIC® “găzduiește” sistemele de transmisie date și componentele de magistrală de date de tip FieldBus, în timp ce ETHERLINE® “conține” produse pentru tehnologia Ethernet și LAN iar HITRONIC® “ajută” la transmiterea de date prin fibră optică. Însă, EPIC® – conectică industrială, SKINTOP® – presetupe, SILVYN® – sisteme de tuburi de protecție și lanț portcablu sau FLEXIMARK® – sisteme de marcare și etichetare  oferă soluții complete de conectare.

E.E: Care sunt noutățile pentru anul 2020 în materie de produse noi?

LAPP: Încă de la începuturi am fost revoluționari în domeniu. INOVAȚIA se găsește în ADN-ul nostru, motiv pentru care am dezvoltat produse și soluții care să ajute la eficientizarea proceselor de producție.  Focusul nostru este Industrial Communication, lansând produse care transmit un volum mare de date. După cum se știe, în comunicațiile industriale, o mică întrerupere poate da peste cap o întreagă producție. Vorbim aici despre producătorii de mașini sau companii care au implementat conceptul Smart Factory.

Pentru a fi în permanență aproape de clienți și a reduce timpul acestora pentru plasarea de comenzi, am lansat magazinul online, shop.lapp.ro pe care îl pot accesa oricând, de oriunde și care îi ajută să trimită produsele direct în locația în care au proiectul în desfășurare.

E.E: În ce stadiu se află piața în care activați, la momentul actual?

LAPP: Datorită domeniului de activitate și, implicit, diverselor industrii cărora ne adresăm, avem zone în care vânzările fluctuează, dar în ceea ce privește modernizarea comunicațiilor industriale se observă un trend ascendent.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

LAPP: La începutul anului, o echipă de 4 români curajoși, plecau într-una dintre cele mai reci zone de pe TERRA: Cercul Polar. Scopul proiectului era unul nobil: maratonistul Vlad Crișan Pop alerga în cel mai dificil maraton din lume pentru a strânge banii necesari unor burse educaționale MagicCamp, destinate copiilor cu afecțiuni oncologice. Echipa care-l însoțea trebuia să capteze sunetul pentru documentarul care a surprins reacțiile maratonistului în situațiile extreme. Aveau nevoie de cele mai bune produse care să reziste temperaturilor de sub -30⁰ C. Noi am avut soluția: cablul LAPP UNITRONIC® FD CP pentru flexibilitate, rezistență la temperaturi extreme și tuburile de protecție SILVYN® Hiprojacket precum și banda de silicon SILVYN®  Hiprosiltape. Acestea sunt produsele folosite pentru a prezenta tuturor ce înseamnă să lupți până la capăt pentru un scop, depășindu-ți limitele!

E.E: Ce estimări aveți pentru anul 2020?

LAPP: 2020 este un an care a dat peste cap previziunile tuturor dar, în același timp, reprezintă anul în care cuvinte precum “oportunitate” și „inovație” ne ajută să găsim soluțiile care au accelerat accesul la tehnologie. Prioritatea noastră acum este comunicarea, iar expertiza și soluțiile prezente peste tot în lume, recomandă LAPP drept partenerul perfect pentru o conectare fiabilă!